Skal du kjøpe dekk i Sverige?

Så var det kanskje tid for nye dekk til bilen? Nytt sett med vinterdekk eller sommerdekk kan iblant være en utfordring for lommeboken! Siden så mye annet er billigere i Sverige, tenker du sikkert at dekk også er tingen å kjøpe over grensen? Det er ikke gitt at du sparer nevneverdig på å handle dekk mens du er i Töcksfors.

Sjekk priser på dekk her. Vi har oftest erfart at det kan være like billig eller billigere å kjøpe på internett i Norge når tiden er inne for nye sommer- eller vinterdekk. Og ikke glem at den norske forbrukerkjøpsloven gir lengre "garanti" hvis det skulle være feil med dekkene, enn de svenske lovene. Det samme gjelder naturligvis for andre bildeler, som bremser. Det kan være lurt å sammenligne priser på forhånd, gjerne ta en telefon først.

Gummiblanding i dekk

Visste du at vinterdekk kjøpt i Norge oftest er spesielt tilpasset norske forhold? Vintrene nedover på kontinentet, og faktisk også i Sverige, er oftest så milde at dekkene du kjøper der ikke har den riktige gummiblandingen. I de mest befolkede delene av Sverige ligger ikke snøen lenge. I Norge er du nødt til å ha dekk med myk gummiblanding. Særlig dekk for europeiske forhold kan være farlige på norske veier. Med harde dekk på norske vinterveier er du en fare for deg selv og andre trafikanter. Her er også en dekk-nettbutikk du kan sjekk utvalget i.

Også for turens skyld

Horder av nordmenn reiser for å handle billige varer i vårt naboland. Det er meget forståelig, om enn ikke akkurat når det gjelder dekk. Mat, tobakk, alkohol, sportsutstyr og bildeler er ofte priset mye lavere enn i Norge. Svært mange reiser imidlertid mest for turens skyld. Noen drar til Charlottenberg, noen til Østersund og andre til Strømstad. Vi ønsker deg en fin handletur.

Husk å kontrollere dekk før turen

Selv om du bare skal en tur over grensen kan det uansett være greit å sjekke både dekk og dekktrykk før du drar. Det er leit å ende opp med å måtte haike hjem fra grensen, uten tobakken og vinflaskene du har handlet. Husk at mønsterdybden må være på minst 1,6 mm om sommeren, og minst 3 mm om vinteren – også på «harrytur».

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: